Hvad er Kranio Sakral Terapi?
Kranio Sakral terapi er en meget blid, men dybdegående behandlingsform, der arbejder med kroppens egne ressourcer med det sigte, at påvirke kroppen til selvhelbredelse og skabe balance i din krop.


Hvordan virker Kranio Sakral Terapi?
Kranio Sakral Terapi virker ved at membraner, bindevæv og muskler løsnes, så kroppen selv kan rette de ubalancer, der kan være opstået som følge af f.eks. slag, fald, stress, chok m.m. Det er den kranio sakrale rytme, også kaldet den 3. puls, som er den rytme, der fremkommer når cerebrospinalvæsken (en beskyttende væske for hjernen og rygmarven) presses ud i hjernehinderne og flyder fra kraniet ned gennem rygmarvskanalen til korsbenet og tilbage til kraniet igen. Er der blokeringer og ubalance vil den kranio sakrale rytme være ujævn og dermed ”vise” hvor kroppen har behov for hjælp til at blive løsnet, så den kan sætte gang i sin selvhelbredelse.
Kranio Sakral Terapi har en dybtgående virkning på krop og sind, naturlig genoprettelse af spændinger og skævheder, der belaster centralnervesystemet.
Kranio Sakral Terapi kan sænke kroppens stressniveau, rette skævheder og løsne spændinger i kroppen efter fald eller slag.


Hvordan foregår behandlingen?
Når du kommer til klinikken taler vi om, hvilke problematikker du har.
Behandlingen foregår på en briks liggende fuldt påklædt på ryggen eller maven.
Jeg arbejder udfra den kranio sakrale rytme for derved at finde frem til eventuelle blokeringer og ubalancer. Dette foregår ved hjælp af blide teknikker ved at jeg har hænderne under og oven på din krop (ikke de intime steder) og arbejder mig fra korsbenet og op til kraniet for med lette tryk (svarende til vægten på et A4 papir) at løsne membraner bindevæv og muskler. Ved at holde om dit hoved løsner jeg hjernehinderne, igen ved hjælp af blide teknikker.


Hvem kan modtage Kranio Sakral Terapi?
Kranio Sakral Terapi er for alle – ung som gammel.
Børn oplever oftest tryk og vrid under fødslen og kan derfor have stor glæde af Kranio Sakral Terapi til at blive ”rettet” tilbage.
Mange har nye som gamle spændinger. Disse kan give nedsat energi og oplevelse af at nogle ting bliver sværere at udføre og derfor kan man have stor glæde af Kranio Sakral Terapi så energien og bevægelsesfriheden kan vende tilbage.